De Kleine Revolutie

Veertig-plussers kennen Roel Van Bambost als de minzame filmrecensent van de VRT. Vijftig/zestig-plussers zullen zich ook het kleinkunst-duo Miek & Roel herinneren. Inderdaad de beide Roelen, zijn één en dezelfde man: Roel Van Bambost. Eminence grise inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar onder de arm op stap te gaan.

 

In maart 2017 deden de geëngageerde zangers Miek & Roel hun laatste optreden samen, na een carrière van meer dan 50 jaar. Roel had toen al, samen met Levien en Mathieu Engels, een hommage gebracht aan Dimitri van Toren en een jaar later toerde hij met de Vintage Club, een trio met Erik van Nijghen en Hans de Booij.

 

Nu komt Roel Van Bambost met een nieuw programma: 'de Kleine Revolutie', een knipoog naar 'De Grote Revolutie', een van de bekendste songs van Miek & Roel. Roel brengt het programma in duo (met gitarist Stef Wouters), of als band, aangevuld met Gijs Hollebosch, (dobro en mandoline) en Alex Rambaut (accordeon). Hun gevarieerde repertoire bestaat uit enkele onverwoestbare titels van Miek & Roel ('Jan met de pet', 'Het verdronken land van Saeftinghe') en Nederlandstalige bewerkingen van songs van o.a. Bob Dylan, Richard Thompson, James Taylor, Townes van Zandt, Warren Zevon e.a. Kortom, het allerbeste uit de sweet sixties en seventies folk, of zelfs iets later.

 

Way back in 1967 brachten Miek & Roel hun eerste LP uit “Je kan nooit weten”, waarop zij begeleid werden door Roland van Campenhout. Later zouden nog de LP’s “Mijn jeugd rijdt uit op jacht”, “Miek & Roel” (gouden plaat!), “Miek & Roel zingen Tom Paxton”, “In de tijd van…” en “In ’t Nieuw” volgen, en de CD’s “Cafard” en “De Titanic achterna”.

Info en boekingen:

     • Geert Vandenbon • +32-(0)475-45 05 63

     • geert@pinguinproductions.be

Roel Van Bambost, in duo of met band

De perfecte 'trip to memory lane' …

 

Roel grabbelt in eigen werk en hits, vertalingen en covers van de grote voorbeelden als Bob Dylan, James Taylor, … Leuk, badinerend, heerlijk ontspannend.

Avondvullend in theaters, maar ook geschikt als matinee, in clubs, voor verenigingen. Enkel voor een zittend, luisterend publiek.