ENKELE REFERENTIES

25 jaar communicatie (acties en advies), creatief en grafisch werk, copywriting, events, concept en logistiek, boekprojecten, muziek, voorstellingen,

Geert Vandenbon stelde de geschiedenis van Stageco to boek. Van het prille begin van Rock Werchter tot de mega-constructies voor U2 en Madonna. Hoe is het gelopen? Welke sterren stonden juist om van Stageco de uitgesproken wereldleider te maken?

23 jaar lang werkte Pinguin Productions voor de Ronde van Vlaanderen en droeg zo haar steentje bij aan de modernisering van de Ronde, op diverse vlakken: logistiek, organisatie, communicatie …

Geert Vandenbon stond mee aan de wieg van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Hij werkte mee het concept uit, en begeleidde de bouwfase tot de opening van het CRVV in februari 2003. www.crvv.be

Sinds 1999 realiseerde Pinguin Productions het communicatieplan van De Gordel en organiseerde  de aanwezigheid van de commerciële partners. Ook na de overgang naar het Gordelfestival in 2013 bleef Pinguin  actief betrokken bij de organisatie.

Voor het project Te Gek!? ontwikkelde Pinguin Productions het logo en stond in voor de graphics van alle cd's van Te Gek!? Ook de laatste verzamelcd die in september 2014 verscheen. www.tegek.be

Ook lokaal is Geert Vandenbon actief. Hij werkt voor Bruisend Balegem, voor Stokerij Van Damme, voor tuinarchitect Frederiek Snaet. Voor de bibliotheek van Oosterzele steekt hij jaarlijks een praatavond in elkaar, een strijd tussen interviewer en geïnterviewde, met muzikale tussendoortjes.

 

Hij organiseerde vier edities van De Verhaalketel, een reeks warme zondagse wintervertellingen bij Stokerij Van Damme.

www.stokerijvandamme.be

 

SPONSORING

Het begrip sponsoring is Geert Vandenbon niet vreemd. Hij publicieerde voor Kluwer, stond mee aan de uittbouw van de sponsoringstructuur achter de Ronde van Vlaanderen, verzorgde diverse sponsorstands op Rock Werchter en werkte in 2007 een  sponsoringplan uit voor Friesland Foods voor het merk Nutricia.

 

Op zoek naar een sponsoringstrategie? een plan? Een voorstel op maat? Aarzel niet...

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen: een totaalspektakel bovenop de magische Muur van Geraardsbergen. Pinguin ontwikkelde het concept, concretiseerde het dossier voor Toerrisme Vlaanderen en verzorgde de communicatie voor het evenement.

LOGO'S, SLOGANS

& HUISSTIJL

Pinguin Productions heeft een aantal logo's en/of baselines op haar actief: 'Beleef de Ronde elke dag' van het CRVV, 'Stad vol Vuur' en Muur & Mythe' voor Geraardsbergen, 'Samen beleven we koers' voor E3 Harelbeke. Ook de restyling van het Stageco-logo is van de hand van Pinguin.

CONCEPTUEEL WERK

Pinguin Productions zorgde voor de in houdelijke invulling van de vernieuwde museumruimte van het Centrum Ronde van Vlaanderen in 2009, nadat Geert ook de eerste inrichting van het museum, met hert Engelse bureau Event Communications had begeleid.

DAG & NACHT KOERS!

50 voorstellingen speelden Michel Wuyts en Geert Vandenbon van hun voorstelling Planeet Koers. Van november 2012 tot het voorjaar 2015. In 2016-2017 spelen  ze een nieuwe 'show' Dag & Nacht Koers!

www.planeetkoers.be

JAN DE WILDE

Voor boekingen van Jan De Wilde kan je terecht bij Geert Vandenbon. In het seizoen 2015-2016 staat de theatertour 'Dag meneer De Wilde' op het menu. En Jan herneemt zijn tour ook volgend seizoen.