Terug

PIGEON • KATRIEN VERFAILLIE Naar de website

Info en boekingen:

     • Geert Vandenbon • +32-(0)475-45 05 63

     • geert@pinguinproductions.be

In volle corona-crisis verbaasde Katrien de wereld met een pakkend coronalied 'Kunnik Nemi na joen komn', op muziek van Jean Ferrat ('La Montagne'), ook bekend als 'Ons Dorp' van Wim Sonneveld. Het leverde haar meer dan 450.000 likes op. Waanzinnig toch.

PIGEON

Katrien Verfaillie als concertpianiste

 

Pigeon on Piano is het muzikale alter-ego van de pianiste Katrien Verfaillie. In 2014 maakte Katrien een eerste titelloze album met elf eigen composities. Toen besliste ze ook om van piano haar leven te maken. De plaat opende een nieuwe wereld. Ze speelde concerten in culturele centra, in stemmige huiskamers, voor bedrijven en in clubs. Ook op de Radio 1 sessie met Kommil Foo eind 2015.

 

Tweede album in 2017

In oktober 2017 stelde Katrien haar tweede album ‘Short Stories’ voor in de AB Club Brussel, in CC Merksem en in de Minardschouwburg in Gent. Voor de opnames reisde ze naar Hasselt, naar (de visueel gehandicapte) Joris Peeters. Katrien was betoverd door de manier waarop Joris alle lagen in de klank van een piano capteert zodat die onwezenlijk warm gaat klinken.

Het resultaat hoor je in elke compositie van ‘Short Stories’. Vijf van de tien zijn solo-creaties. De andere vijf worden ingekleurd door één of meerdere vioolpartijen. Violiste is Beatrijs De Klerck (Illuminine, Dadawaves …). Ze schreef de vioolpartijen voor drie van deze vijf composities. De andere twee zijn van de hand van Emile Verstraeten (Bart Peeters).

 

Als toetsen vertellen …

Katrien Verfaillie - een Gentse met roots in de Westhoek - componeert en speelt eigen werk. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijv. Wim Mertens of Michael Nyman.

Piano spelen is haar passie. Elke dag opnieuw. Vanuit het niets puzzelt Katrien haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen.

Live is Pigeon een fenomeen. Luisteren en kijken is bijna een filmische ervaring.

Katrien wordt begeleid door Beatrijs De Klerck. Twee vrouwen, één akoestische vleugel, één viool. Voor 75 minuten intense begeestering.

Vanaf 2019 is ze ook solo te boeken … voor aperitiefconcerten, in huiskamers en andere 'kleine' omstandigheden.

 

Download deze infopagina voor de de concerten van Pigeon on Piano