UITGEVERIJ

In de zomer van 1990 bracht Geert Vandenbon zijn eerste boek op de markt. 'Italië 80-Italië 90'. Het was een ode (van Frank Buyse) aan de generatie Rode Duivels van de jaren 80, zij die het wonder van Mexico mogelijk hadden gemaakt. Met de publicatie van 'De Ronde van Vlaanderen' (Rik Vanwalleghem) eind 1990 zette Geert, samen met Rik en Bo Decramer, een trend in: het sportboek zou er in Vlaanderen nooit meer 'ordinair' uitzien.  Integendeel: het kreeg steevast de allures van een 'coffee-table book'.

 

Sindsdien verschenen zo'n twintig titels bij Pinguin Productions. In hoofdzaak wielerboeken, maar ook nog een eigenwijs voetbalboek over Franky Van der Elst (1995), enkele dichtbundels en een eigenzinnig Italië-handboek (2012).

AUTEUR

Geert focust zich steeds meer op 'zelf' schrijven. Hij kneedde de tekst van 'Roger Decock, Sluw en Slim' tot een volwaardig boek, leverde bijdragen voor het boek 'Ronde van Vlaanderen' van Borgerhoff & Lamberigts en was co-auteur van het werk '100 x de Ronde'. Lees hieronder verder bij 'Lannoo'

MASTERPIECE

Het 'masterpiece' verschijnt in maart 2015. Geert heeft zich de voorbije jaren verdiept in de geschiedenis van het bedrijf Stageco, wereldleider op het vlak van podiumbouw voor outdoor live-events. Stageco zag het levenslicht in de schoot van Rock Werchter en ontpopte zich tot trendsetter en hofleverancier van de groten der aarde: The Rolling Stones, Pink Floyd, U2, Madonna … klik hier

 

Het boekwerk '30 Jaar Stageco. From Werchter to the World' is inhuis gemaakt: concept, tekst, lay-out. Het is een opdracht van Hedwig De Meyer, stichter-beheerder van Stageco nv.

LANNOO UITGEVERIJ

Begin 2020 begint hij op vastere bsis samen te werken met Uitgeverij Lannoo. Hij schreef het hoofdstuk 'Ronde van Vlaanderen' in het megaboek 'Onze Vlaamse Koersen', en eind 2020 het boek 'Wat een wielerjaar'. Een pientere terugblik op het fameuze coronakoersjaar. En het kon niet op. Uit zijn brein kwam ook de succesvolle KoersKalender 2021. De felgesmaakte scheurkalender krijgt een vervolg in 2022.